Mattias Käll

MATTIAS KÄLL

Jag har alltid tyckt om att rita och som liten satt jag ofta vid en gammal nött skolbänk vi hade hemma, lyssnade på kassettband med Tintin i Tibet och ritade och ritade. Några år på konstskola och några år på reklambyrå formade mig till den illustratör jag är idag.

Jag finner min inspiration i naturen, konsten och slitna saker. Gamla papper, pennor och stora akvarellådor gör mig glad. Jag tycker om när jag begränsas av ett ämne, ett speciellt material eller något annat som jag kan tänja på och bråka lite med. Ofta tittar jag på andra illustratörer och önskar att jag kunde rita just så.

Mitt drömuppdrag är att teckna utifrån en spännande text med ett ämne som engagerar mig. Och allt oftare ser mina uppdrag ut just så. Lyllo mig!

På mitt skrivbord finns alltid alldeles väldigt många saker. I olika små högar utan någon speciell ordning. Just nu finns tidningen Monocle där tillsammans med ett 5 meter långt måttband, ett nyinköpt block från Muji, en trasig hårddisk och en konservburk med färgpennor.

Mattias portfolio