Det absolut minsta man ska satsa på när man ägnar sig åt konst, foto och grafik är en egen blogg eller webbsida. Att starta en blogg är kostnadsfritt och det kan vem som helst göra. Blogger och WordPress tillhandahåller kostnadsfria möjligheter att starta sina egna bloggar. Om man lägger upp en blogg via Blogger har man direkt möjligheter att tjäna reklampengar genom att lägga upp småannonser från Adwords. Något annat man kan göra om man har en egen blogg är att lägga upp banners från produkter man gör reklam för. Det kallas att vara affiliate. Det finns flera företag online som ägnar sig åt affiliatemarknadsföring; Double, Tradedoubler och Adrecord är några företag som ägnar sig åt den här typen av företagande och ständigt söker nya bloggar som vill marknadsföra deras kunder. Det är kostnadsfritt att göra reklam som affiliate.

Sen gäller det att få besökare in till sina webbsidor och bloggar och besökare lockar man genom att marknadsföra sig via social media som Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat och alla de andra sociala medier som finns tillgängliga online. Som sagt, det är bara fantasin som sätter gränser för den som vill tjäna pengar på webben oavsett om det är genom marknadsföringen av sin egen produktion eller marknadsföring av andra.

Har man väl fått besökare till sin blogg eller webbsida så kommer människor till slut att få upp ögonen för bilderna och skapandet som man ägnar sig åt. Man får ge människor lite tid. Det tar tid att marknadsföra sig oavsett hur man gör det. Det är väldigt sällan någon gör karriär över en natt även om det händer.

Tills människorna fått upp ögonen för dig som konstnär, fotograf och grafiker så behöver du alltså lägga tid på att få trafik till din webbsida. Glöm inte att registrera din sida till sökmotorerna.