Oavsett om man väljer att utbilda sig inom sitt konstnärliga område eller helt enkelt satsar på att gå all in och köra för allt vad tygen håller så är det bra att ha en egen webbsida eller blogg att marknadsföra sitt personliga varumärke. Det finns även flera bra utbildningar online för dem som är intresserade av foto, konst och grafik. Coursera har ett utmärkt utbud av universitetsutbildningar online. De erbjuder distansstudier från universitet över hela världen. Coursera erbjuder ett stort och varierat utbud av studier utan kostnad. Man studerar via datorn. Vill man så kan man certifiera sig och få utbildningsbevis mot en viss kostnad men om inte det är viktigt så är utbildningarna tillgängliga för alla kostnadsfritt.

Ett annat sätt att lära sig grundläggande tekniska färdigheter i bildkomposition, färglära och fototeknik är att låna böcker på biblioteken. Har man ett verkligt intresse så gör man vad som krävs för att få de kunskaper man behöver. Är man inte redo att göra jobbet kanske man saknar den ambition som krävs för att jobba med konst, foto och grafik. Den här typen av verksamhet kräver att man är redo att smutsa ner sig. Att spendera tid med att lära sig teknik breddar möjligheterna för framtiden. Om man inte behärskar tekniken som utgör grunderna för et konstnärskap så hämmas man i sitt konstnärliga och fotografiska utövande.

Framgångsrika människor oavsett nisch och kategori brukar råda människor att studera lite varje dag. Man behöver inte vara inskriven vid skolor och universitet för att studera och man behöver inte studera för att få betydelse och göra en karriär. Man kan studera för sitt egna höga nöjes skull och för att utvecklas som person.

När man skapat en webbsida för att marknadsföra sig själv kan det till exempel vara bra att studera hur man marknadsför sig digitalt, hur man klättrar på sökmotorerna och allt sådant man behöver veta för att nå ut till nya besökare med sin blogg och webbsida.