Vill man göra en kulturell gärning och rädda världen med sin konst så kan man öppna en e-shop online. Tictail har en utmärkt mjukvara för att lasera sina egen lilla butik och utforma den efter behov. Man kan lägga till faktureringsalternativ via Klarna vilket gör att man faktiskt kan få snurr på sin konstförsäljning eftersom Klarna bland annat tillhandahåller avbetalningsalternativ. Genialiskt. Plus att Tictail är charmig att jobba med i det stora hela. Oerhört enkelt och man kan som sagt utforma sin e-shop efter behov och bygga ut sitt galleri eller e-shop efter behov. Många använder Tictail just för att lansera sin konst. Mycket bra produkt. Rekommenderas.

Ett annat sätt att jobba på om man vill lansera sina alster i mer kommersiellt syfte är att sälja sina bilder via olika bildbyråer. Det finns även T-shirts företag som samarbetar med konstnärer, fotografer och grafiker och trycker upp deras produkter och skickar till kund. Mycket smart. Man kan få tillgång till den här typen av tryckeri utan kostnad och det är bara att ladda upp sina bilder och foton. Vill man ha en reklamfri webbsida så finns det pro-alternativ med egen adress till e-butiken etcetera.

Ytterligare ett sätt att marknadsföra sina alster online är via Etsy som är en webbsida där man marknadsför framför allt hantverk och egen produktion. Väldigt smart och trevlig sida.

Att lägga upp bilder via olika bildbyråer online är också ett sätt att tjäna en hacka och att göra sig ett namn inom bildkonst, foto och grafik. Den här typen av bildbyråer har bilder som är kostnadsfria och bilder som kostar kunden att använda. Det kostar i regel ingenting för den som är upphov till bilderna att lägga upp sina bidrag.

Som konstnär och grafiker kan man även sälja sin bildkonst via auktionssidor som Tradera och Ebay och man kan även kostnadsfritt använda sig av sidor som Amazon. Egentligen är möjligheterna obegränsade för den som har en egen konstnärlig produktion. Det är endast fantasin som sätter gränser.